NEWS IN ENGLISH МАГАЗИНИ ВРЕМЕТО ЛИНКОВЕ БЮЛЕТИН СПИСАНИЕ ЗА НАС
ТАГОВЕ
ПОСЛЕДНО В BR TV
Fiberglass and Megapixels
Тълпи от фотографи пристигат на Хаваите всяка зима...
Quiksilver Cypher Vision
Вижте Дейн Рейнолдс, Джулиан Уилсън, Жереми Флорес...
Cancer To Capricorn - последния филм на Reef
Екзоични сърф дестинации, красиви жени и жаждата з...
КАЛЕНДАР
Blueroom
Ивент/България
Ивент/Свят
Core!
Музика
Други
легенда
АНКЕТА
През Новата година искам...
 първо да изтрезнея. После ще му мисля.
 нова екипировка
 да карам на Хаваите с нова екипировка
 да карам навсякъде с новата си екипировка
 само да карам с приятелите си. Друго не ми трябва.
Без сърф и на Летните олимпийски игри през 2020
15.07.2011 Bookmark and Share
Обръщение от президента на International Surfing Association (ISA) относно взетото неотдавна решение сърфът да не бъде нова дисциплина за Олимпийските игри през 2020 г.

"ISA иска да поздрави осемте спорта, които са включени в списъка за допълнително обсъждане от Международния олимпийски комитет (МОК) за програмата на игрите през 2020г. Разбира се, няма как да не сме разочаровани от това, че сърфът не е сред включените в списъка. Продължаваме да сме дълбоко убедени, че с уникалните постижения, предимно младия таргет и бързо развиващата се световна индустрия, сърфът би бил едно наистина стойностно допълнение за Олимпийските игри. Оценяваме сериозното отношение на МОК към усилията ни до този момент и виждаме значителен прогрес по пътя на нашите Олимпийски стремежи.

Може и да сме изпуснали тази голяма вълна, но както всеки еди добър сърфист знае, винаги ще има и следваща вълна. За това ние ще продължаваме да развиваме спорта на световно ниво и да търсим възможно най-добрия начин да допринесем към съвременното Олимпийско движение."

За разлика от сърфа, произлезлият от сърфа, значително по-млад спорт - сноуборда се радва на много по-големи симпатии сред МОК. Сноубордът е част от Игрите от 1998-ма година, когато гиганският слалом и халфпайпът за пъв път бяха включени в олимпийската програма, от Federation International Ski (FIS) като ски дисциплина. Това доведе подронване на авторитета и тоталното разпадане на основаната от сноубордисти International Snowboard Federation (ISF). Миналата седмица се разбра че слоуспайл сноубордът, ще бъде нова дисциплина за Зимните игри през 2014 в Сочи. Това има свои плюсове, но също така може да доведе до поредното тотално преподрежадане на световната сноуборд сцена и да подложи под съмнение бъдещето на редица "от карачи за карачи" евенти.

Трябва ли сърфът да бъде Олимпийска дисциплина? Какво мислиш ТИ по въпроса? Напиши ни своя коментар долу.
  КОМЕНТАРИ
1
jon 15.07.2011 06:47
NO WAY! Izobshto ne si predstaviam surfa da stane olimpiiski sport! Nadiavam se i che nikoga niama da stane.
Коментирай...
име (задължително)
имейл (задължително)
smile wacko stare non chinese oui evilgrin ohmy devlish cry mad closedeyes sleep dry unsure glare wink doze mellow blink huh happy tongue biggrin sick laugh rolleyes biggrin123 lipssealed excl w00t cool hehe angry inquisitive confused sad surf ph34r pinch blush roule
код (задължително)
 NEWS IN ENGLISH МАГАЗИНИ ВРЕМЕТО ЛИНКОВЕ БЮЛЕТИН СПИСАНИЕ ЗА НАС WHITEROOM.INFO
Blueroom.info Whiteroom.info
2002-2009 © BLUEROOM.info е част от WHITEROOM.info snowboarding e-zine. Всички права запазени.